Fructele de padure au rol deosebit, contribuind la realizarea in bune condiții a proceselor metabolice si la mentinerea starii de bine. Beneficiile pe care acestea le au pentru organism sunt:

  • alcalinizare, care rezulta prin arderea acizilor organici, cu formare de carbonate alcalini si baze;
  • mineralizare, datorita continutului in substante minerale;
  • vitaminizare, prin aportul crescut in vitamine;

Tinand cont de toate aceste lucruri,putem spune fara doar si poate ca delicioasele fructele de padure sunt aliatii nostri impotriva bolilor.

Consumarea lor sub forma proaspata va spori aportul de vitamine si minerale aduse organismului. Un alt avantaj al acestora este continutul sarac in grasimi, ceea ce le confera statutul de desert sanatos, mai ales in cazul celor care au un nivel crescut al colesterolului in sange.

Fructele de padure, farmacie naturala

Fructele de padure sunt cunoscute pentru cantitatea importanta de fitonutrienti. Aceste substante sunt raspunzatoare pentru preventia bolilor de inima, vase, a cancerului si pentru incetinirea procesului de imbatranire celulara. Continutul crescut de fibre are un efect benefic asupra digestiei, asigurand astfel un tranzit intestinal normal si o detoxifiere corecta a organismului.

De asemenea, fibrele participa la aparitia rapida a senzatiei de satietate. In acest fel se poate mentine o greutate optima, evitandu-se kilogramele in plus. Un alt compus ce se gaseste in abundenta in fructele de padure este acidul elagic. Acesta este recunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene, cat si pentru efectul antibacterian.

Care sunt cele mai sanatoase fructe de padure

Merisoarele sunt fructe de padure care prezinta numeroase utilizari, atat alimentare, cat si medicinale. Acestea pot fi consumate proaspete sau uscate. Faima acestui fruct sta in proprietatile antibacteriene, astfel incat ceaiurile de merisor sunt un real ajutor in cazul celor care sufera de infectie urinara.

Zmeura este un fruct extrem de faimos datorita gustul delicios. De asemenea, zmeura are un continut crescut de vitamine cu rol antioxidant si minerale. Consumula cesteia este benefic pentru cei care au probleme legate de digestie, cat si pentru cei care se confrunta cu probleme ale aparatului respirator. Si, nu in ultimul rand, frunzele de zmeura sunt un antihemoragic natural.

Afinele sunt un adevarat medicament natural. Atat de mici si totusi atat de bogate in nutrienti esentiali pentru sistemul imunitar. Cei care consuma zilnic o catitate de afine se bucura de o reala protective impotriva diabetului zaharat si a afectiunilor cardiovasculare. Nu trebuie uitata proprietatea antimicrobiala a afinelor care ajuta in perioadele de raceala.

Catina este un fruct cu un continut ridicat in uleiuri polinesaturate, vitamin si minerale. Cu asa compozitie, catina este un cocktail de sanatate. Daca aveti probleme cu tubul digestive sau cu imunitatea, trebuie sa incorporati in dieta zilnica acest fruct miraculos. De asemenea, boabele de catina contin serotonina – substanta esentiala in combaterea stresului.

Coacazele negre sunt o sursa excelenta de vitamina C. In acest fel, coacazele consumate sub orice forma ajuta la reechilibrarea intregului organism, protejandu-l impotriva infectiilor, bolilor degenerative si a cancerului. De asemenea, coacazele negre sunt extrem de eficiente in cazul celor care sufera de probleme oculare, marind acuitatea vizuala.

 

Articol publicat pe slabsaugras.ro

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.