Grasimea abdominala este extrem de neplacuta din punct de vedere estetic. Mai mult decat atat, numeroase studii au aratat ca persoanele care prezinta grasime abdominala (sau viscerala) prezinta un risc crescut de aparitie a afectiunilor cardiovasculare (hipertensiune arteriala, boala cardiaca ischemica etc.).

Nu intotdeauna exercitiile de tonifiere a muschilor abdominali sunt suficiente, astfel incat este nevoie si de o alimentatie sanatoasa in acest sens. Ce ne facem daca de fapt circumferinta abdominala nu are nicio legatura cu un exces de grasime, ci cu meteorismul abdominal (prezenta de gaze la nivelul abdomenului). In cazul acesta, alimentatia are un si mai mare cuvant de spus in evitarea balonarii. In articolul de fata dorim sa va prezentam o serie de alimente ce va vor ajuta sa evitati balonarea, dar si excesul de grasimi, si cu ajutorul carora veti avea un abdomen plat.

Somonul
Carnea de peste, dar mai ales somonul, sunt recunoscute ca fiind aliate de nadejde in mai toate dietele pentru slabit. Astfel, somonul este o sursa esentiala de acizi omega 3 si de vitamina D. Exista in literatura de specialitate numeroase studii care au gasit o corelatie intre nivelul scazut al vitaminei D si obezitate. Avand in vedere acest lucru, consumul unei cantitati optime de vitamina D va avea un efect pozitiv si asupra greutatii. De asemenea, carnea de somon este extrem de satioasa, motiv pentru care persoanele care consuma frecvent acest aliment resimt mai rar foamea intre mese, evitand astfel gustarile ce duc la un aport caloric suplimentar.

Uleiul de masline
Grasimile bune care se gasesc in uleiul de masline se pare ca joaca un rol important in mentinerea unei greutati optime si in bunul mers al sistemului cardiovascular. De asemenea, cei care consuma acest tip de ulei au un risc mai mic de a se confrunta cu obezitatea si, implicit, cu una dintre cele mai de temut complicatii ale acesteia, si anume diabetul zaharat. In alta ordine de idei, uleiul de masline folosit in salate sau la gatit ajuta la controlul apetitului, fiind un ingredient extrem de satios.

Sparanghelul
Este adevarat ca mai toate legumele verzi contin putine calorii si, deci, participa la scaderea riscului de obezitate abdominala. Legumele, si mai ales fibrele pe care acestea le contin, pot sa creasca riscul de meteorism abdominal. Daca vreti sa evitati aceasta problema, consumati sparanghel. Acesta contine probiotice naturale care ajuta la dezvoltarea florei bacteriene normale de la nivelul intestinului, in acest fel evitandu-se neplacuta senzatie de balonare.

Bananele
Este adevarat ca bananele se numara printer fructele cu cele mai multe calorii, insa, daca veti consuma la micul dejun o banana, aceasta v agrabi senzatia de satietate si nu veti mai simti nevoia sa mancati excesiv la pranz sau sa luati o gustare. In acest fel scadeti sansele de balonare sau de consum crescut de calorii care are drept consecinta cresterea in greutate. Mai mult decat atat, bananele contin mult potasiu, astfel incat actioneaza ca un diuretic natural, ducand la eliminarea de apa si sodiu din organism.

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.